Kvinden bag podcasten

Jeg hedder Pernille og er kontoruddannet sociolog.

Jeg har slægtsforsket siden 2012 -  primært i min egen slægt.

Min interesse for slægtsforskning startede i en tidlig alder, hvor jeg som 12-årig købte en notesbog og skrev alt ned, jeg kunne opsnuse om slægten. Dengang var der ingen kilder på internettet, men da jeg studerede religionsvidenskab og latin på universitetet 2011 opdagede jeg online kirkebøger - og så tog det fart. Siden har jeg selv været frivillig indtaster af diverse kilder fra Statens Arkiver, hvor gotisk skrift også blev både tillært og mere allemandseje for nyankomne forskere.

Efterhånden som jeg dygtiggjorde mig og manglede nye udfordringer, begyndte jeg at tilbyde gratis forskning til venner og bekendte - og sågar helt fremmede. Det gav mig nye kildeerfaringer samt erfaring med at formidle min viden. Jeg kom ud til pensionistforeninger og små lokale slægtsforeninger med foredrag om denne hobby. Vi mangler bare at få det formidlet ud til det yngre publikum generelt.

Jeg har valgt at slægtsforske for andre for at føle den glæde, der smitter af fra familierne - både når jeg løser årtiers mysterier, finder en ukendt barnefader, giver et godt foredrag eller afleverer et spændende stamtræ.

Mine værdier - hvad driver mig?

TV-stationer har for længst fået øjnene op for det store publikum, der tiltrækkes ved programmer omkring slægten. "Ved du, hvem du er?", "Savnet", "Sporløs", "Forsvundne arvinger" og utallige udenlandske pendanter kan nævnes. Mit mål er at opnå samme interesse gennem podcasts, da stadig flere ønsker at kunne have både hænder og øjne fri til andre gøremål. Vi vil have glæden ved slægtsforskning ud til flest muligt kommende forskere!

Så snart "skelettet" er på plads med slægtens navne og datoer på et træ, kan det spændende arbejde påbegyndes: at få personlighederne og livshistorierne frem. Slægtshistorien kombineret med lokalhistorien danner det narrativ, som er særligt interessant at videregive. Min vision er, at slægtshistorier bliver så spændende, at den unge generation også ønsker at høre om dem. Det praktiserer jeg med mine egne børn og niecer/nevøer i tankerne. Slægtsbøger kan såmænd også sagtens laves målrettet børn med mange billeder og historiske forklaringer - som enhver anden godnathistorie. 

Jeg er fra en familie og svigerfamilie, hvor plejefamilier også har spillet en rolle, og jeg har sat en ære i at skabe viden om det biologiske ophav for alle parter, med respekt for den familie, der er opfostrende for personerne. Min sans for orden driver mig til at give alle potentielle personer, jeg hjælper, klarhed over deres biologiske ophav. Det er en mærkesag for mig - en menneskeret for alle.

Mål

Formidling af historier

Slægtshistorier skal deles. Jeg hjælper gæsterne med at få dem formidlet videre på den bedste måde.

Samling af danskernes historie

Vi er alle forbundne, enten fysisk mange slægtsled tilbage eller ved samme temaer i vores slægt gennem tiden. Ved at blive bevidst om dette, kan vi føle os mere forbundet.

Viden om slægtsforskning

Mine gæster ved alle noget særligt om slægtsforskning, og vi dykker gerne ned i særlige kilder eller hjælpemidler med henvisninger til mere viden.

Lav din egen hjemmeside gratis!