Kvinden bag
Jeg hedder Pernille og er kontoruddannet kultursociolog.
Min interesse for slægtsforskning startede i en tidlig alder, hvor jeg som 12-årig købte en notesbog og skrev alt ned, jeg kunne opsnuse om slægten. Dengang var der ingen kilder på internettet, men da jeg studerede religionsvidenskab og latin på universitetet 2011 opdagede jeg online kirkebøger - og så tog det fart. Siden har jeg selv været frivillig indtaster og hjælper til nye forskere.
Efterhånden som jeg dygtiggjorde mig og manglede nye udfordringer, begyndte jeg at tilbyde forskning til venner og bekendte - og sågar helt fremmede. Det gav mig nye kildeerfaringer samt erfaring med at formidle min viden. Jeg kom ud til pensionistforeninger og små lokale slægtsforeninger med foredrag om denne hobby. Vi mangler bare at få det formidlet ud til det yngre publikum generelt.
Alle har ret til at vide, hvor de kommer fra! Især børn og unge mennesker i den formative alder har behov for noget større at spejle sig i. Hvis det skal være mere håndgribeligt og personligt end religion, hvorfor så ikke deres eget ophav?
TV-stationer har for længst fået øjnene op for det store publikum, der tiltrækkes ved programmer omkring slægten. "Ved du, hvem du er?", "Savnet", "Sporløs", "Forsvundne arvinger" og utallige udenlandske pendanter kan nævnes. Mit mål er at opnå samme interesse gennem podcasts, da stadig flere ønsker at kunne have både hænder og øjne fri til andre gøremål. Vi vil have glæden ved slægtsforskning ud til flest muligt kommende forskere!
Så snart "skelettet" er på plads med slægtens navne og datoer på et træ, kan det spændende arbejde påbegyndes: at få personlighederne og livshistorierne frem. Slægtshistorien kombineret med lokalhistorien danner det narrativ, som er særligt interessant at videregive. Min vision er, at slægtshistorier bliver så spændende, at den unge generation også ønsker at høre om dem. Det praktiserer jeg med mine egne børn og niecer/nevøer i tankerne. Slægtsbøger kan såmænd også sagtens laves målrettet børn med mange billeder og historiske forklaringer - som enhver anden godnathistorie.
Jeg er fra en familie og svigerfamilie, hvor plejefamilier også har spillet en rolle, og jeg har sat en ære i at skabe viden om det biologiske ophav for alle parter, med respekt for den familie, der er opfostrende for personerne. Min sans for orden driver mig til at give alle potentielle personer, jeg hjælper, klarhed over deres biologiske ophav. Det er en mærkesag for mig - en menneskeret for alle.

Mine mål
At formidle historier
Slægtshistorier skal deles. Jeg hjælper jer med at få dem formidlet videre på den bedste måde.
At finde den indre forsker frem i folk
At slægtsforske kræver tid, ressourcer og kompetencer. Alle kan tage fat i det, og det er også langt den mest givne tilgang selv at stå forrest i processen. Jeg ønsker, at så mange danskere som muligt introduceres for disse kompetencer.
At hjælpe børn og unge med at kende sig selv
Livet bliver lettere, mere overskueligt, mindre fordækt og åbent for nytænkning, hvis fortiden afdækkes så tidligt som muligt.